Как София отбеляза 145-ата годишнина от обесването на Левски (снимки)

На днешната дата преди 145 години е обесен един от най-тачените революционери и борци за свободата на България – Васил Левски

Как София отбеляза 145-ата годишнина от обесването на Левски (снимки)

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Днес България отбелязва 145-ата годишнина от обесването на Левски. В храма „Света София“ от 17 часа ще бъде отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий. Националният военно-исторически музей ще представи днес на своите посетители безплатно най-успешната си образователна програма – „Васил Левски – вчера и днес“. Тя започна още в събота, като ще продължи и днес от 10:30 часа и от 14:00 часа в киносалона на музея.

В 18:00 часа ще започне официалното поклонение пред паметника на Васил Левски. През целия ден официални лица и граждани оставят цвета пред паметника.

„Каквото и да кажем за Левски ще е малко. Той е не само водач на националната революция. Неговите завети трябва да препрочитаме всеки ден, да разбираме посланията му.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. Пред паметника на Васил Левски в София вицепрезидентът участва в отбелязването на 145 години от гибелта на Апостола с рецитал на деца, членове на клубовете „Млади възрожденци“.
Коментари: 0