Какво се случи през изминалата седмица

Президентските избори и референдумът са най-важната тема

Какво се случи през изминалата седмица
272 ~ 2 мин. четене
Минималното почасово заплащане във Великобритания, което се прилага доброволно и се насърчава от Living Wage Foudation, се вдига с 20 пенса и от 8.25 лири на час, работещите ще получават 8.45 лири.

Великобритания вдига доброволното минимално почасово заплащане

С решение на Министерски съвет от 2017 г. срокът за ползване на годишната винетка се променя и вече ще се налага да разполагаме със стикера още от 1 януари 2017 г. 

Срокът за ползване на годишната винетка се променя

Тази седмица съвместна акция на Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР затвори граничен пункт „Лесово” в сряда. След проверката са обвинени общо 12 митничари като само шестима от тях остават в ареста, а останалите са пуснати под гаранция. 

Спецслужбите арестуваха всички митничари на "Лесово"

Обема на продажбите на имоти в София бележи трайно нарастване. Наблюдава се и масово стартиращо ново строителство, което да отговори на бързо нарасналото търсене

Продажбите на имоти в столицата нарастват

Изборите за президент и вотът в националния референдум днес продължават, а от Централна избирателна комисия разясняват какви са правилата при гласуване

Какви са правилата за гласуването в неделя

Министърът на имиграцията в Канада Джон Макколъм официално даде изявление, че от 1 декември 2017 г., страната ще отмени всички визови ограничения за българи и румънци.

Канада окончателно отменя визите за българи и румънци

Американската компания Sensata Technologies ще наеме още около 500 души през 2017 г., които ще работят в София, Пловдив и Ботевград. 

Sensata Technologies отваря 500 работни места в Пловдив, София и Ботевград

Германската автомобилна компания BMW Group планира да строи шоурум в София. Информацията бе потвърдена за Economic.bg от представителството на компанията в България. 

BMW ще строи шоурум в София

В изборния ден стана ясно, че премиерът Бойко Борисов събира всички министри от кабинета в 19:00 часа

Всички министри се събират извънредно при Борисов

Подкрепи Economic.bg