Калифорнийска компания предлага хотел в космоса

Той ще има 24 модула и ще обикаля в орбита около Земята

Калифорнийска компания предлага хотел в космоса

Изминаха 50 години, откакто човек за пръв път стъпи на Луната, а ние все още мечтаем да избягаме от живота на Земята заради мистериите на космоса.

Ако кариерата на астронавт не е за вас, може би обещанието за престой в космически хотел може да е привлекателно.

Калифорнийската компания The Gateway Foundation пусна планове за станция Von Braun - хотел, подобен на круизен кораб, "плаващ" сред звездите.

Целта е хотелът да потегли от земята до 2025 г. и да е направи напълно действащ за пътуване до 2027 година, разказва CNN.

Станцията Von Braun е само един вариант за развитие на космически туризъм. Компании като Virgin Galactic на Ричад Брансън, SpaceX на Илон Мъск и Blue Origin на Джеф Безос искат да предлагат космически туризъм. Да не споменаваме Международната космическа станция, която наскоро обяви възможността за комерсиални сътрудничества.

Станция Von Braun също не е единственият дизайн на космически хотел в орбита. По-рано през 2019 г. американският стартъп за космически технологии Orion Span пусна планове за луксозен космически хотел, наречен Aurora Station, който се надява да стартира през 2022 година.

Според дигитално създадено видео и изображения, пуснати от Gateway Foundation, станцията прилича на въртящо се колело, състоящо се от 24 модула, обикалящи около орбитата на Земята.

Но как би работила физиката в космическия хотел?

Тим Алаторе, старши архитект на проекта в Gateway, казва, че въртящото се колело би създало симулирана гравитация.

В близост до центъра на станцията няма изкуствена гравитация, казва Алаторе, но докато се движите към периферията на станцията, усещането за гравитация се увеличава.

Проектът за хотел на Gateway е кръстен на Вернер фон Браун, аерокосмически инженер, който е пионер на ракетната технология, първо в Германия, а по-късно и в САЩ.
Коментари: 0