Канадец направи от Ferrari ракета

Изобретението развива скорост от 650 км/ч

Канадец направи от Ferrari ракета
Канадецът Рос Маккуин създаде в собствения си гараж реплика на един от най-впечатляващите модели на Ferrari – Enzo, като я е оборудвал с авиационни двигатели Rolls-Royce. Създаването на машината, носеща името Insanity (Безумие), е отнело 12 години и струва 90 000 щатски долара.
Маккуин признава, че е замислил проекта още през 2004 г., след като е посетил състезание между подобен тим превозни средства в Едмънтън. Канадецът веднага продал своя Chevrolet Corvette и с получените пари купил два реактивни двигателя, продавани на държавен аукцион.
Райн разкрива, че когато е стартирал работата си, изобщо е нямал представа от инженерство и дори не е можел да работи с оксижен. Постепенно обаче мъжът е придобил някои умения, като след 2 години основата на конструкцията на машината в стил Ferrari Enzo била готова. Нейното цялостно завършване обаче е отнело още 5 години.

Това „Безумие” тежи 1723 кг. и може да развие максимална скорост от 650 км/ч. Разходът на авиационно гориво (керосин) е 400 литра. Машината взима участие във всевъзможни мероприятия – изложения, надпревари и др. По стандартните пътища обаче не се движи, а Маккуин я превозва с камион.
Коментари: 0