Kaufland откри най-модерния си хипермаркет в България

Той е във Варна и инвестицията е него е 33 млн. лв.

Kaufland откри най-модерния си хипермаркет в България

Търговската верига Kaufland България откри петия си хипермаркет във Варна, който според самата компания е най-модерният ѝ обект в цялата страна. Инвестицията в него е 33 млн. лв., като магазинът е създаден според концепцията за максимално удобство за потребителите и в унисон с най-новите екологични стандарти, коментира председателят на Управителния съвет на Kaufland България Иван Чернев.

С новия хипермаркет обектите на компанията в страната са вече 60. Той разполага с малко над 5200 кв. м застроена площ, от които близо 2900 кв. м са търговска площ. Паркингът включва близо 230 места. Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.

Това е първият хипермаркет на дружеството в града и втори в страната с изцяло стъклена входна фасада, която позволява още по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и модерен интериор е създаден с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация сред разнообразието от продукти.

Сградата е оборудвана със „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление. Целта на всички енергийно ефективни технологии е да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум.

С новия магазин в града са открити и 90 нови работни места като така екипът на компанията в морската столица вече наброява общо над 600 човека.

Общата стойност на инвестициите на компанията в страната ни досега са над 1.4 млрд. лв., съобщиха от там.

Коментари: 0