Китай ще дезинфекцира пратките си, за да ограничи обхвата на новия вирус

Те могат да бъдат доставяни и без директен контакт между служител и клиент

Китай ще дезинфекцира пратките си, за да ограничи обхвата на новия вирус

Снимка: Unsplash

3392 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Китайското правителство е възложило на пощенския оператор в страната голямо количество пратки да бъдат дезинфекцирани с цел предотвратяване на риска от по-нататъшно предаване и разпространение на новия коронавирус. Това обаче води и до забавяне в обработката им. Пратките, които се дезинфекцират, са за град Ухан, който се води епицентър на вируса, и транзитно преминаващите през сортировъчния му център.

За международни пратки, предназначени за провинция Убей, пощенският оператор ще се свързва с получателите по телефон за уточняване предпочитанията им за доставка. Пратката може да бъде временно съхранявана в пощенски служби, да бъде предоставена от пощенска служба, предадена до доставъчни шкафове или чрез други методи, при които няма осъществяване на директен контакт между служител и клиент. Тези стъпки ще доведат до забавяне на обработката и доставката на входящите международни пратки, като в някои случаи няма да бъде възможно да се представи писмено доказателство за доставката.

Редица големи компании вече преустановиха работата си в района на провинция Убей. Производствените заводи на Toyota Motor Corp в Китай ще останат затворени до 9 февруари. Американската кафе верига Starbucks затвори половината от своите търговски обекти в Китай, за да защити персонала си и да подкрепи усилията на правителството за овладяване на коронавируса. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията е затворила един от своите магазини в Китай и е намалила работното време за други свои търговски обекти.

Коментари: 0