Китайската Meitu купи криптовалути за 40 млн. долара

Според компанията биткойн и етер ще поскъпват още, но остават силно волатилни

Китайската Meitu купи криптовалути за 40 млн. долара

Снимка: Pixabay

Китайската компания Meitu, която разработва приложение за редактиране на снимки, е закупила биткойн и етер, ставайки поредната фирма инвестираща значителни средства за добавяне на криптовалути към баланса си. Листваната в Хонконг компания заяви в неделя, че е закупила етер на стойност 22.1 млн. долара и биткойн на стойност 17.9 млн. долара на 5 март.

Meitu следва примера на компаниите за електрически автомобили Tesla и Square при закупуването на биткойн. Но китайският производител на приложения изглежда е първата голяма компания, която купува етер - криптовалутата, която работи върху блокчейн технологията ethereum.

Биткойнът се основава на собствена блокчейн технологията, която го подкрепя.

Ethereum е съвсем различна мрежа. Това е блокчейн с отворен код, който позволява на разработчиците да изграждат приложения върху него. Криптовалутният етер може да се използва за плащане или взаимодействие с услуги, изградени върху мрежата на ethereum. Те често се наричат ​​децентрализирани приложения, или dApps.

Meitu казва в изявление, че „блокчейн технологията има потенциал да наруши както съществуващата финансова, така и технологичната индустрия, подобно на начина, по който мобилният интернет е засегнал компютърния интернет и много други офлайн индустрии“.

„Управителният съвет смята, че криптовалутите имат достатъчно място за поскъпване и чрез разпределяне на част от средствата си в криптовалути може да служи и като диверсификация на парите в брой в управление на баланса“, каза Meitu.

Този ход демонстрира на инвеститорите, че Meitu „има визията и решимостта да възприеме технологичната еволюция и по този начин да подготви нахлуването си в блокчейн индустрията“, каза Meitu.

Компанията отбелязва, че цените на криптовалутите са „все още силно волатилни“. Също така заяви, че „оценява възможността за интегриране на блокчейн технологии в различните си чуждестранни бизнеси“, включително потенциално стартиране на базирани на ethereum приложения или инвестиране в други блокови вериги.

Коментари: 0