Китайски компании за електробуси планират инвестиция от €25 млн. в България

Тя би гарантирала 250 работни места

Китайски компании за електробуси планират инвестиция от €25 млн. в България
2291 ~ 1 мин. четене

Две китайски компании – Jiangsu Alfa Bus и ACN Worldwide – планират инвестиция в размер на 25 млн. евро в България. Тя е свързана с изграждането на производствена база за електрически автобуси и научноизследователски и развоен център у нас. Инвестицията ще осигури 250 работни места.

За този проект бе подписан меморандум за разбирателство между Българската агенция за инвестиции в лицето на изпълнителния ѝ директор Стамен Янев и двете компании. На събитието в българското посолство в Пекин присъства и заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова.

Официалната българска делегация посети офиса на Jiangsu Alfa Bus в Пекин. По време на разговорите ръководството на компанията увери вицепремиера Николова, че при инвестиция у нас ще въведе най-модерните технологии за производство на електробуси и частите за тях.

Jiangsu Alfa Bus е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012 г. пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.

Коментари: 0