Китайските електромобили на AIWAYS навлязоха в Европа

Те пристигат в момент, когато страните от ЕС увеличават инвестициите в интелигентен транспорт с нулеви емисии и се стремят да изграждат устойчиво възстановяване от пандемията Covid-19

Китайските електромобили на AIWAYS навлязоха в Европа
1 Видео

Снимка: AIWAYS

Първата партида изцяло електрически автомобили на китайската компания AIWAYS пристигнаха в Европа. Преди дни над 50 електромобила от модела U5 бяха доставени в германското пристанище в Бремерхафен. Те са предназначени за Корсика, където туристите на френския остров ще са първите на континента, които ще изпробват колите под наем. Те се присъединяват към флота на Hertz Corsica, управлявана от местната компания Filippi Auto и вече са на разположение на жителите и туристите.

„Жителите и туристите на Корсика ще бъдат сред първите в Европа, които ще изпитат AIWAYS U5, а какъв по-добър начин да се насладят на острова, отколкото в нашия изцяло електрически SUV без вредни емисии“, заяви Александър Клозе, директор в AIWAYS.

С тази доставка AIWAYS се превръща в първия китайски стартиращ доставчик на електрически превозни средства в Европа и то в момент, когато страните от ЕС увеличават инвестициите в интелигентен транспорт с нулеви емисии и се стремят да изграждат устойчиво възстановяване от пандемията Covid-19.

Очаква се следващите пратки на AIWAYS U5 да пристигнат в Корсика в следващите няколко седмици, присъединявайки се към флота от коли под наем като част от проекта „Електрифициране на Корсика“, наречен E-Motum. Партньорството е част от по-широка мисия в Корсика за намаляване на замърсяването и утвърждаване на острова като център за електрическа мобилност – инициатива, която включва ангажимент на Hertz Corsica да направи 70% от наемния си флот електрически до 2022 г.

AIWAYS ще започне онлайн поръчки за своя изцяло електрически SUV U5 от немски потребители в края на лятото, след което планира да стъпи по-широко и във Франция. Предвижда се доставките на клиентите да започнат от септември.

В момента AIWAYS има капацитет да произвежда 150 000 превозни средства годишно в производственото си предприятие в Шанграо, Китай. U5 е първият модел на компанията и за да демонстрира пригодността си за европейския пазар, миналата година AIWAYS предприе 53-дневно тестово шофиране по стария Път на коприната, свързващ Европа с Азия.

Коментари: 0