Кои са най-богатите наследници на руски милиардери

Състоянието на богаташите в Русия възлиза на 283 млрд. долара

Кои са най-богатите наследници на руски милиардери

Списание „Форбс” публикува списък на най-богатите наследници на руски милиардери.

Първото място е за Юсуф, синът на шефа на компанията „Лукойл" Вагит Алекперов, потенциалното богатство, което той ще наследи е в размер на 8,9 млрд. долара.

4-годишната Тара Мелниченко е на второ място, тя е дъщеря на собственика на „Еврохим" и СУЭК Андрей Мелниченко, която може да получи наследство от 8,2 млрд. долара.

Виктория, дъщерята на Леонид Михелсон, трябваше да бъде на първа позиция, пишат авторите на класацията, но през 2015 г. на най-богатия човек в Русия от последната оценка на сп. „Форбс", се роди син, поради което неговото състояние от 14,4 млрд. долара трябва да се раздели на двете му деца.

Сметките сочат следното - ако богаташите в Руската република имат общо 243 деца, средно аритметично на всеки от наследници към сегашния момент се падат по малко над 1 млрд. долара.

От списанието уточняват, че списъкът не бива да се приема като истински „рейтинг на наследниците", тъй като при оценката не е отчетен делът от състоянието на милиардерите, който принадлежи на техните съпруги.

"Форбс" припомня, че състоянието на милиардерите в Русия възлиза на 283 млрд. долара.

Освен по богатство, е направено и проучване кой е най-популярният университет сред децата на милиардерите. Той се казва МГИМО, а специалността - "Икономика и мениджмънт", пише "Дарик".

Коментари: 0