Кои са най-предпочитаните градове за забавление

Данните са от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard: Play

Кои са най-предпочитаните градове за забавление

Пунта Кана

Снимка: Pixabay

Международните пътувания продължават да се увеличават с огромна скорост, трансформират местната икономика и позволяват на хората да разширят мирогледа си – независимо дали пътуват по работа, или за забавление. Позовавайки се на информация за тенденциите в международните пътувания от последните 10 години, Mastercard днес публикува Глобалният индекс на най-посещаваните градове: Play. Той хвърля светлина върху международните дестинации с най-голяма концентрация на посетители, отишли там за почивка и удоволствие, а не по работа.

Пунта Кана води в класацията на топ 10 градовете, където над 90% от нощувките през 2017 са били за  ваканция или гостуване на роднини. Списъкът включва и няколко по-малко познати дестинации, които допадат на еко-туристи, почитатели на историята, любители на плажа и авантюристи.

Градовете с уникална култура, но  фокус върху почивката и забавлението са:

1. Пунта Кана, Доминиканска република (99.9%)

2. Куско, Перу (98%)

3. Джерба, Тунис (97.7%)

4. Ривиера Мая, Мексико (97.5%)

5. Палма де Майорка, Испания (97.2%)

6. Канкуун, Мексико (96.8%)

7. Бали, Индонезия (96.7%)

8. Панама Сити, Панама (96.3%)

9. Орландо, САЩ (94.1%)

10. Пукет, Тайланд (93%)

"Пътуването ни позволява да разширяваме хоризонтите си като опознаваме нови места, хора и преживяния. “, заяви Франсис Хондал, президент „Loyalty and managed services” в Mastercard. “ Mastercard: Play, глобалният индекс на най-посещаваните градове показва, че някои градове по света припознават тенденцията и си създават имидж, базиран на забавлението, почивката и удоволствието насочен към пътниците с подобни интереси.“

Коментари: 0