Кока-Кола представи безплатна онлайн платформа за обучение и кариерно развитие

Тя ще помага на младите хора да се подготвят за пазара на труда

Кока-Кола представи безплатна онлайн платформа за обучение и кариерно развитие
1572 ~ 2 мин. четене

Кока-Кола представи първата в България безплатна онлайн платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора YOUTH EMPOWERED. Това се случи по време на конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС "Професионалното образование и обучение - предпочитан избор", която се проведе на 24-25 април. 

YOUTH EMPOWERED ще помага на младите хора да се подготвят за интервю за работа, да напишат своята автобиография, ще дава информация за свободни позиции за работа, както и ще дава достъп на младите хора до менторски сесии, които ще са под формата на онлайн и офлайн обучения със специалисти от различни сфери. Платформата позволява и създаването на групи за дискусии и съвети по различни теми и въпроси. 

По време на двудневното събитие компанията за безалкохолни напитки представи и образователната си инициатива “Дай старт на успеха“, която реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България. Програмата се провежда в 28 страни и целта е да допринесе за намаляване на броя неактивни млади хора. 

В България програмата се провежда за втора година. През 2017 г. близо 650 участници на възраст между 16 и 18 години от 7 български града (Гоце Делчев, Костенец, Лом, Самоков, Своге, София и Търговище) преминаха през обучителните курсове за личностно развитие и бизнес умения. 

„Като най-предпочитан работодател сред студентите в България за 2017 г., ние считаме за своя отговорност да подпомогнем младите хора в откриването на техния път към успеха. Именно водени от голямото ни желание да бъдем опора за младите, миналата година стартирахме програмата Youth Empowered или „Дай старт на успеха“ в 28 страни. В България, заедно с партньорите ни Джуниър Ачийвмънт, стартирахме второто й издание този месец, част от което са преподаватели от 8 града в страната: Гоце Делчев, Костенец, Лом, Монтана, Самоков, Своге, София и Търговище. Те ще предадат на своите ученици ценни познания, които ще им помогнат да открият своите силни страни и ще им дадат увереност да продължат своето образование и да се борят за мечтаната от тях кариера. Освен това, младежите в България вече могат да се обучават онлайн и да се срещат с ментори от света на бизнеса в платформата youthempowered.bg“, сподели за програмата Ангелина Григорова.

Програмата „Дай старт на успеха“ бе отличена от Министерството на труда и социалната политика и ще бъде включена в националното ръководство за работа с икономически неактивни млади хора и в европейската образователна платформа EPALE.

Конференцията бе открита от Деница Сачева, зам. министър на образованието и науката, а сред участниците бяха Жоао Сантош, зам. началник отдел, Европейска комисия, Директорат по заетост, социална политика и включване, отдел „Професионално образование и обучение, дуално обучение и обучение на възрастни“, Джеймс Калеха, директор на Седефоп, Чезаре Онестини, директор, Европейска фондация за обучение и др.

Подкрепи Economic.bg