Конференция за кръгова икономика събира международни експерти в София

Събитието се организира от ВУЗФ Lab

Конференция за кръгова икономика събира международни експерти в София

Снимка: ВУЗФ

Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси ВУЗФ Lab организира международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиви финанси“. Тя ще се проведе на 24 октомври от 10.30 часа в зала 501 на висшето училище. По време на нея ще бъдат засегнати важни въпроси, свързани с кръговата икономика и проблемите пред развитието ѝ у нас. 

Конференцията ще протече в два последователни панела, а целта й е да осъществи ефективна и градивна дискусия между едни от най-големите експерти в сферата, на базата на която да се изготви доклад с конкретни решения на поставените проблеми.

Първият панел ще бъде посветен на начините на финансиране на кръговата икономика и ролята на банките и застрахователните компании в целия този процес. По какъв начин преходът към кръгова икономика се отразява на застрахователния бизнес и какви са тенденциите на капиталовите пазари, са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на 24 октомври.

Втората част от конференцията ще обърне внимание на устойчивостта на финансите и дисбалансите във външнотърговската политика на България, конкурентоспособността на българския износ и добрите практики в импортно и експортно ориентираната икономика.

Основни доклади по време на форума ще изнесат проф. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, ВУЗФ и проф. д-р Даниела Бобева, ВУЗФ. Сред специалните международни гости, които ще представят своите изследвания, са проф. д-р Джовани Ладжоя и доц. д-р Теодоро Галучи от италианския университет “Алдо Моро” в Бари, проф. Паникос Путзиурис, ректор на Университета в Централен Ланкашър, Кипър, (UCLan Cyprus) и преподавател в Judge Business School, University of Cambridge и др.

В конференцията ще вземат участие водещи икономисти от България и чужбина, финансови експерти и анализатори, експерти в областта на кръговата икономика и устойчивите финанси, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди от България и Европа.

Организирането на международната конференция е част от дългосрочната мисия на  ВУЗФ и на Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета да създаде трибуна за провеждане професионални дискусии, които да произвеждат ефективни  решения и правилни модели за реформи в здравния, финансовия, данъчния, иконмическия и други сектори.

Международната конференция се организира с подкрепата на:
  • Генерален партньор: “ОЗК – Застраховане” АД 
  • Партньори: “Централна кооперативна банка” АД, “Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД, ЗАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД 
  • Медийни партньори: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Bulgaria ON AIR, Economic.bg, сп. “Икономика”, Money.bg и в. “Банкеръ”
Повече информация за събитието можете да откриете на тук.  

Коментари: 0