„Корадо-България” АД с 45% ръст в продажбите

Печалбата на компанията отбелязва четирикратно увеличение

„Корадо-България” АД с 45% ръст в продажбите
3719 ~ 2 мин. четене

Българският производител на радиатори „КОРАДО-България” АД увеличи продажбите си с 45% за първото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период на миналата година. Съответно приходите на дружеството нараснаха от 3, 671 млн. лв до 5, 404 млн. лв., а печалбата отбеляза впечатляващ четирикратен ръст. Тези данни по категоричен начин потвърждават възходящата тенденция в развитието на дружеството през последните няколко години.

„Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, Изпълнителен директор на дружеството в България.

"КОРАДО Груп" вече стартира втория етап от инвестиционната си програма в завода си в гр. Стражица и влага 4 млн. лв. в нова поточна линия за производство на радиатори за баня. Цялата инвестиционна програма е на стойност 25 млн. лв, като в "КОРАДО България" вече бяха инвестирани над 7 млн. лв., осигурени чрез продажба на акции на Българската фондова борса и от оперативния паричен поток на компанията. При приключването на първия етап в края на 2014 в гр. заработи новата поточна линия за производство на стоманени радиатори, която допълни капацитета на "КОРАДО България" с  650 000 бр. на годишна база.   

Положителната тенденция във финансовите резултати на"КОРАДО-България" е и причината дружеството да разпредели дивидент за всички, които му се довериха и инвестираха в акции. Размерът на дивидента е предложен за решение на Общо събрание на акционерите, свикано на 13 май т. г. Предложената стойност е в размер на 80% от печалбата за 2014 г., или 0,12 лв./акция (4.36% от емисионната стойност на акциите от увеличението на капитала в края на миналата година). 

Подкрепи Economic.bg