КЗП проверява качеството на алкохола по морето

Другия фокус на акцията - достъпа за хора с увреждания

КЗП проверява качеството на алкохола по морето

Снимка: БГНЕС

3689 ~ 1 мин. четене
С началото на летния сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще следи за качеството на алкохола в нощните заведения по Черноморието. Мaсови проверки започват в заведенията с нощен режим на работа по морето, като акцентът ще бъде качеството на предлаганите спиртни напитки. Проверките ще продължат до края на сезона.

Това е обявил председателят на контролния орган Димитър Маргаритов, цитиран от пресцентъра на Комисията, при официалното откриване на приемните по Черноморието за летния сезон в "Слънчев бряг".

Друг акцент в контролната дейност на КЗП това лято ще бъде спазването на изискването на закона за осигуряване на безпрепятствен достъп на хората с увреждания в туристическите обекти, е посочил Маргаритов.

От началото на сезона има проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието.

Маргаритов е припомнил, че КЗП ще има постоянни приемни по морето във Варна, Бургас, к.к. "Слънчев бряг", Созопол, Приморско, к.к."Златни пясъци" и к.к. "Албена". Временно ще работят и офисите в Китен, Царево и Обзор.
Подкрепи Economic.bg