Лондон може да премине към най-строгите мерки съвсем скоро

В момента в британската столица действат ограничения от „ниво 2“

Лондон може да премине към най-строгите мерки съвсем скоро

Снимка: БТА

1776 ~ 2 мин. четене

Лондон вероятно ще бъде поставен в най-тежката фаза от ограничения срещу COVID-19 - съвсем скоро, след като рязко се покачиха нивата на новозаразени, съобщава BBC, позовавайки се на свои източници.

Смята се, че министрите и длъжностните лица са „дълбоко загрижени“ от рязкото нарастване на случаите на COVID-19 в столицата и се обмисля преминаване към блокада от ниво 3.

Есекс също може да премине към ограничения от трето ниво, което би означавало, че събирането с други домакинства на закрито е абсолютно забранено, на хората не се препоръчва пътуване до други региони, а публиката на спортните събития се забранява.

По-рано този месец правителството въведе тристепенна система за определяне на строгостта на ограниченията, за да държи втората вълна от вируса под контрол, след едномесечната блокада. Британската столица понастоящем е във втора фаза и се очаква да бъдат преразгледани мерките на 16 декември.

Основната разлика между втора и трета фаза е, че баровете и ресторантите могат да работят в района, който се намира в ниво две, при определени условия. Докато когато даден район е поставен в ниво три, то заведенията имат право само да доставят храна по домовете.

Ето и какви са всички ограничения за райони, които попадат в ниво 3:

  • Забранено е събирането на едно място на закрито на повече от едно домакинства.
  • На открито може да се събирате с не повече от шест души
  • Магазини, фитнес зали и услуги за лични грижи (като фризьорство) могат да останат отворени
  • Баровете, кръчмите, кафенетата и ресторантите се затварят и могат да работят само с доставки по домовете
  • Забранява се публиката по стадионите и на всички спортни събирания
  • Закритите места за забавления – кина, боулинг зали трябва да затворят
  • На хората се препоръчва да не пътуват до и от зони от трето ниво

През последните седмици в някои райони на Лондон, както и около него има големи увеличения в новорегистрираните случаи на коронавирус. Според последните данни Epping Forest е регистрирал ръст от 71% в рамките на седем дни.

Подкрепи Economic.bg