Лотарията с касови бележки и по телефона

На сайта kasovbon.bg вече са регистрирани над половин милион фискални бележки

Лотарията с касови бележки и по телефона

Снимка: Стоян Йотов

Участието в лотарията с касови бележки, която данъчните започнаха, ще може да става и с регистрация по телефона. Това съобщи говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров пред БНР. 

Преди седмица НАП започна лотария, в която всеки може да участва, регистрирайки фискалния бон на сайта kasovbon.bg. Тъй като има хора, които нямат достъп до интернет, възможността ще се разшири и с регистрация в кол-центъра на приходната агенция.

Около 50 хиляди активни потребители вече са се регистрирали на сайта на Националната агенция за приходите, отворен специално за лотарията, съобщи Росен Бъчваров.

В момента имаме регистрирани над половин милион касови бележки, а общата стойност на покупките достига близо 8 млн. лева. Въпреки това все още има много хора, които не знаят за лотарията, обясни той.

Към момента повечето регистрирани бележки са за малки суми, но има и фискални бонове на стойност около 10 000 лева.

Ние категорично не използваме тези данни, за да профилираме потребление, а още по-малко да създаваме профили на хора, които са похарчили, примерно, повече, отколкото  е официалната им заплата, каза още Росен Бъчваров.

Коментари: 0