Майкъл Блумбърг обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ

Блумбърг бе кмет на Ню Йорк три последователни мандата

Майкъл Блумбърг обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ
1408 ~ 1 мин. четене
Бизнесменът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново обмисля дали да се кандидатира за президент на Съединените щати, но този път като демократ, а не като независим. Това съобщи самият той пред в. "Ню Йорк таймс", предаде Франс прес.

76-годишният милиардер, собственик и основател на компанията за финансова информация "Блумбърг", каза пред вестника, че обмисля дали да се кандидатира на следващите президентски избори през 2020 г., но все още не е взел решение. 

"Засега работя за изборите на 6 ноември, после ще видя", посочи Майкъл Блумбърг. Едно е сигурно - че не смята да се явява като независим кандидат, защото само кандидат, издигнат от някоя от двете големи партии, има шанс да спечели.

"Немислимо е да се кандидатирам като републиканец - по много въпроси съм много далеч от сегашните позиции на Републиканската партия", продължи милиардерът. "Това не означава, че съм съгласен за всичко с Демократическата партия. Но не си представям да се кандидатирам като републиканец. Следователно, мога да бъда кандидат само на демократите".

Блумбърг бе кмет на Ню Йорк три последователни мандата и неведнъж досега е обмислял да се кандидатира за президент, но се е отказвал. След избирането на Доналд Тръмп за президент обаче, Блумбърг, който направи своя кауза номер едно борбата с климатичните промени, осъжда бездействието на депутатите републиканци. За междинните парламентарни избори на 6 ноември, на които демократите се надяват да си върнат мнозинството в Конгреса, милиардерът, който обикновено е финансирал кандидати и на двете партии, сега е решил да подкрепи само кандидати от Демократическата партия, посочва АФП.
Подкрепи Economic.bg