Марешки иска да знае кои депутати са с хомосексуални наклонности

Лидерът на „Воля“ иска сексуалната ориентация на народните представители да се декларира официално

Марешки иска да знае кои депутати са с хомосексуални наклонности
3230 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Лидерът на партия „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки иска депутатите да декларират официално сексуалната си наклонност. От парламентарната трибуна той призова за нормативни промени, които да принудят народните представители да декларират не само икономическия конфликт на интереси, както е сега, но и „хомосексуалните конфликти на интереси“.

"Преди седмица подадохме декларация за конфликт на интереси и понеже много хора си позволиха да правят коментари кой има право да ходи тук или там, кой има право да представлява България. От името на нашата група ние призоваваме освен икономическия конфликт на интереси, да бъдат записани и хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества“, каза Марешки.

„Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин. Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости. Така ще се разбере кой защо гласува за определен закон", заяви Марешки, визирайки коментарите около срещата на българската делегация с папа Франциск, на която присъства и той.

Марешки не назова поименно, кой е този „откровен хомосексуалист“, който му задава въпросите. „Надявам се сами да се разпознаят или тихомълком да напуснат Народното събрание“, каза той.

Преди няколко дни депутатът от БСП и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин написа във Facebook, че присъствието на Веселин Марешки до папата е унижение за нацията. „Мислех, че Валери Симеонов като вицепремиер по етническите въпроси е дъното. Веселин Марешки при папата обаче е падение от вселенски мащаб. Унизихте нацията, господа управляващи!“, написа Вигенин.
Коментари: 0