Марин Льо Пен предлага алтернатива на ЕС

По думите й идеята на алианса се е отклонила от курса

Марин Льо Пен предлага алтернатива на ЕС
2942 ~ 1 мин. четене

Кандидатът за президент на Франция Марин Льо Пен заяви за необходимостта от изменение на „тоталитарната” политическа структура на Европейския съюз. Според нея трябва да бъде създадена нова, която да позволи на страните „да се обединяват в проекти, които не противоречат на националните интереси.” „Аз съм европейка, но не искам тази политическа структура, наречена Евросъюз, който напълно се отклони от курса”, това заяви тя по радио Europe1.

Льо Пен заяви, че на ЕС може да бъде дадено ново име например Европесйки алианс. По думите й основните проблеми на съюза са неговият тоталитаризъм. Тя е уверена, че заедно със съюзници може радикално да бъде изменен моделът на Европейския съюз..

По-рано за необходимостта от реформиране на съществуващия модел на ЕС спомена и опонентът на Льо Пен – Емануел Макрон. По негово мнение отказът от изменение ще доведе до изход на Франция от ЕС, защото гражданите на страната вече са недоволни от тази „европейска идея”.

Припомняме, че на 23 април във Франция се проведе първия тур на президентските избори. На втори тур на 7 май ще се борят Марин Льо Пен и Емануел Макрон. 

Коментари: 0