Мей и Корбин ще проведат телевизионен дебат за Brexit

Предложението дойде от британския премиер, а опозиционният лидер прие

Мей и Корбин ще проведат телевизионен дебат за Brexit

Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей и председателят на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин ще проведат телевизионен дебат за Brexit, пише Reuters. Решението им идва преди ключовия парламентарен вот за споразумението между Лондон и Брюксел.

Идеята за дебата дойде от Мей, която заяви, че форматът на телевизионния сблъсък ще бъде определен от телевизиите. Екипът на Корбин прие предложението, а впоследствие други партии и анти-Brexit организации също настояха да вземат участие в дебата.

„Ще обясня защо мисля, че това споразумение е правилното за Обединеното кралство, и да, готова съм да споря с Джереми Корбин, тъй като имам план. Той няма план”, казал е британският премиер за таблоида Sun.

Лейбъристката партия преди дни обяви, че планира да се противопостави на договореното между Великобритания и ЕС споразумение какви да са им политическите и икономически отношения  след Brexit. Лейбъристите заявиха, че ако можеха те да договарят сделката, щяха да се фокусират тя да предпази съществуващите работни места на Острова.

Това е първият път, когато Мей е склонна да се изправи срещу Корбин в дебат, излъчван на живо по телевизията. Миналата година премиерът отказа да участва в такъв спор преди парламентарните избори.
Коментари: 0