Менда Стоянова: Трябва подобрение на условията за бизнес в България

Според председателят на бюджетната комисия не се обсъжда вдигане на данъците

Менда Стоянова: Трябва подобрение на условията за бизнес в България
По-добрите условия за бизнес ще означават по-висок икономически ръст. А постигането на този по-висок растеж ще даде възможност за по-високи заплати във всички сфери. Това е мнението на Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

„Условията за бизнес трябва да бъдат подобрени. Макропоказатели като финансова стабилност, предвидимост в икономически и политически план. Има компоненти, които са на много ниско ниво. Нивото на правораздаване влияе сериозно. Чуждите инвеститори нямат гаранции, че ще получат бързо и справедливо правораздаване“, коментира Стоянова пред БНР.

Според нея ГЕРБ не разглежда възможността за промяна на данъците. „Всяка година държавата събира все повече и повече пари. Първият фактор, който влияе, е процентът на самите данъци. После вече говорим за онези данъци, които не са платени, защото са укрити в сивата икономика“, каза Менда Стоянова. Тя обаче е категорична, че вдигането на данъци не е техен дебат. „Не можем да вземем от хората повече пари, за да ги дадем на онези, които крадат или управляват лошо“, смята Стоянова.
Коментари: 0