Microsoft предлага безплатни курсове за IT специалисти

#mvaclub цели да вдъхнови разработчиците и ИТ ентусиастите да се запознаят с най-новите тенденции

Microsoft предлага безплатни курсове за IT специалисти
3908 ~ 2 мин. четене

Microsoft стартира нова инициатива на име #mvaclub, която цели да вдъхнови разработчиците и ИТ ентусиастите да научат повече за любимите си технологии или да се запознаят с най-новите тенденции в тази област. Клубът използва като база платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA) и организира информацията в него, като предоставя на хората лесен начин да преминат през курс на обучение, съобразен с техните желания и нужди.

„Ако ви се струва, че технологиите се развиват светкавично и докато усвоим детайлите на последната тенденция, следващата вече е реалност, то тогава #mvaclub е точно за вас,” каза Рая Юнакова, мениджър „Програми за студенти и стартиращи компании“ на Майкрософт за Източна Европа. „Клубът е достъпен за всички желаещи в България и се надявам да се превърне в едно успешно допълнение към редицата проекти, с които Майкрософт България подпомага развитието на ИТ специалистите в страната,” допълни тя.

Целта на клуба е да подпомогне всички желаещи да се превърнат в професионалистите, които мечтаят да бъдат. Участниците получават достъп до ресурси и материали, с които се обучават и работят най-добрите професионалисти в областта. #mvaclub разкрива тайните на сървърната виртуализация, хибридния облак, уеб и мобилните приложения.

Курсовете в #mvaclub са разделени в две основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури. Във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците. Кандидатите, които искат да научат как се използват облачните технологии, например, но нямат никакви познания, могат да започнат от ниво „Начинаещ“, а ако вече имат основни познания и искат да усъвършенстват уменията си, могат да преминат директно към „Професионалист“ или “Гуру”.

Всички желаещи могат да стартират своето обучение на адрес: mvaclub.eu

Подкрепи Economic.bg