Microsoft ще модернизира кампуса си в Редмънд

Гигантът влага милиарди долари в обновяването на своето седалище

Microsoft ще модернизира кампуса си в Редмънд

Снимка: YouTube/Screenshot

Подобно на Apple, сега и Microsoft реши да обнови своя кампус в Редмънд, Вашингтовн. Проектът ще отнеме няколко години и ще бъде стартиран през следващата есен, пише The Verge.

Софтуерният гигант планира да създаде 18 нови сгради, включително публични места и спортни площадки. Въпросните открити пространства ще се простират общо на около 2 акра площ и са предназначени за 2 000 души. Средства ще бъдат инвестирани и в транспортна инфраструктура.

В момента Microsoft разполага със 125 сгради в своя кампус, разположен на 500 акра площ. Любопитно е, че 12 от вече съществуващите здания ще бъдат съборени и на тяхно място ще се издигнат 18-те нови и по-големи сгради. Така след завършването на проекта си сградите ще станат 131 на брой.

Обновеният кампус ще приюти настоящите 47 хиляди служители в Редмънд и ще създаде пространство за още около 8 хиляди души.

Проектът ще отнеме между 5 и 7 години, за да бъде окончателно завършен. В начинанието ще бъдат инвестирани милиарди долари, като засега не е ясно колко точно.

Новината за плановете на Microsoft идва малко, след като Apple откри своя нов кампус Apple Park през септември 2017 г. Идеята на софтуерния гигант все пак не е толкова дръзка, колкото футуристичното изпълнение на компанията от Купертино.

Неотдавна Microsoft показа своите къщички в короните на дърветата, предназначени за работа и срещи на служителите.

Бъдещите планове на Microsoft идват и в момент, когато един от основните му конкуренти Amazon вече усилено търси дом за своето второ седалище извън Сиатъл.

Коментари: 0