Монетата винаги има две страни

Числата всеки път казват нещо ново в зависимост от ъгъла, от който ги погледнеш

Елиана Богданова:

Монетата винаги има две страни
3401 ~ 3 мин. четене
Автор: Тони Григорова

От 2017 г. Елиана Богданова е финансов мениджър на Аксидиа АД. Присъединява се към екипа на компанията след 5 години опит във финансовия одит в една от най-големите и успешни одитни практики в региона. От 2015 г. е пълноправен член на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA). Притежава магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Победител в категорията „Планиране и бюджетиране“ в конкурса EY CFO of the Year 2019.

Добрият бизнес се познава по това, че може да добави стойност, и да разреши даден проблем. От екипна гледна точка добрият бизнес разпознава и награждава приноса на специалистите си за крайните резултати.

Най-важната задача на финансовия мениджър е да разтълкува на достъпен за лидерския екип език какво значат финансовите резултати, как да ги анализираме и какви действия да предприемем, за да постигнем целите си.

Компанията е на прав път, когато се управлява от хора с добри комуникационни и лидерски умения и с ясна визия за бъдещето.

Тънката разлика между управлението на личните финанси и тези на фирмата е в отговорността, която поемаш.

Ефективност на организацията при нейния бърз растеж се постига чрез комуникация на всички нива и добре структурирани процеси, които да улавят спецификите на бизнеса.

„Златното” правило, на което не изневерявам: Пътят към израстването и личностното развитие се корени в постоянния ни стремеж да излизаме от зоната си на комфорт.

Моят разговор с числата е ежедневен, забавен и винаги различен. Всеки път казват нещо ново в зависимост от ъгъла, от който ги погледнеш.

Зад кадър в работата ми остават уменията ми на „посредник“ за постоянното синхронизиране на всички екипи и отдели.

Когато стане дума за планиране и бюджетиране, един добър финансист трябва да умее да види „голямата картинка“ и да направи връзката между отделните компоненти.

Работата на Aксидиa през погледа ми на финансист: Висококонкурентна технологична среда, в която трябва всеки ден да се чувстваш комфортно с динамиката на работа, за да бъдеш успешен.

За да е конкурентен бизнесът ти в този глобален свят, трябва да бъдеш гъвкав и да добавяш стойност във всичко, което правиш.

Присъединяването на България към еврозоната е нормална стъпка от членството ни в ЕС и необходима промяна, ако искаме да вървим напред. Предизвикателството и актуалността на темата се коренят в страховете на хората, породени от труднодостъпната информация за практическия ефект от влизането в този паричен съюз.

Избрах финансовата сфера като поприще за кариерно развитие, тъй като от малка обичам да работя с пари и да си спестявам джобните за „смислени“ неща. Предполагам, това са били първите признаци, че силата ми ще е тук.

Най-голям принос в професионалното ми израстване има ежедневната работа с будни, знаещи и можещи хора.

Мит за финансовите директори е, че са скучни и затворени хора, вглъбени в числата.

Цитатът, който добре изразява моите възгледи: Монетата винаги има две страни.

Конната езда е моето бягство от делника и моят психоаналитик.

Не пропускайте да се усмихвате и да се радвате на малките неща в живота!

Фирмен профил

Аксидиа e технологична компания, предоставяща консултантски услуги, разработка на софтуер и създаване на цялостни IT решения за различни по големина бизнеси. Основана през 2012 в София, Аксидиа се превръща в една от най-бързо развиващите се ИТ компании в Европа според класациите Deloitte Technology Fast 50 и Financial Times 1000 Europe. Компанията работи с клиенти в над 19 държави на 5 континента – от САЩ до Япония, от Финландия до ЮАР и Австралия. Екипът разработва иновации за международни банки, финансови и застрахователни институции, Fortune 100 ИТ фирми, водещи компании в сферата на производството и комуналните услуги, както и технологични стартъпи.

Подкрепи Economic.bg