Най-надеждните и най-ненадеждните марки коли за 2019 г.

Проучването разглежда автомобили на три години, за да определи как се представят те

Най-надеждните и най-ненадеждните марки коли за 2019 г.

Снимка: Pixabay

12273 ~ 2 мин. четене
Когато става въпрос за надеждни автомобили, Тойота все още царува на върха, но съперниците на японската компания, която за осма година е начело, са близо.

Проучването за надеждността на превозните средства на J.D. Power за 2019 г. отново постави марката Lexus на Toyota като най-надеждна в страната, като марката Toyota отново е на второ място. 

Fiat и Land Rover са съответно на последно и предпоследно място в класацията.

Има много изненади в списъка за тази година. Porsche дели с Toyota второто място и печели първата награда на Power за най-надеждния автомобил в индустрията със спортната кола Porsche 911.

Chrysler е автомобилната марка, която отчита най-голямо подобрение тази година в сравнение с предходната.

Всички големи немски автомобилни производители - Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz и Audi - също показват подобрения над средното за индустрията за първи път от 30 години.

Проучването на надеждността разглежда автомобили, които са на три години, за да определи как се представят те. Произведените през 2016 г. се представят доста добре, показвайки общо 4% подобрение в сравнение с автомобилите от 2015 г., изследвани миналата година.

"Надеждността на автомобилите продължава да се подобрява, но не бих казал, че всичко е розово", каза Дейв Сарджент, вицепрезидент на Global Automotive в J.D. Power. "Превозните средства са по-надеждни от всякога, но производителите на автомобили се борят с проблеми като гласово разпознаване, прехвърляне на трансмиси и неизправности на батериите."

Chevrolet излиза на четвърто място в класацията за тази година, а Buick оформя Топ пет. 

Ram и Dodge се класират преди Land Rover и Fiat, но все още са сред петте автомобила с най-много проблеми на 100 автомобила миналата година.

Ето и цялото подреждане на марките:


Подкрепи Economic.bg