Най-популярните културни и исторически забележителности в света

Туристическият портал TripAdvisor публикува годишната си класация, направена въз основа на коментари

Най-популярните културни и исторически забележителности в света
6066 ~ 1 мин. четене

Туристическият портал TripAdvisor публикува класация на най-популярните културни и исторически забележителности в света. Годишният рейтинг е направен въз основа на коментарите, публикувани на сайта през последните 12 месеца.

Водеща позиция в списъка на забележителности е за гигантския хиндуистки комплекс "Ангкор Ват" в Камбоджа. Построен през първата половина на XII век, той е един от най-големите храмове и един от най-важните археологически обекти на планетата.

Втората позиция е за джамията Шейх Зайед в Абу Даби, ОАЕ. Грандиозната структура може да побере до 40 000 души и се смята за най-голямата джамия в Обединените арабски емирства. В Топ 3 влиза и Мескита де Кордоба, католическа катедрала в град Кордоба, Испания.

В списъка, съставен от TripAdvisor, влизат също базиликата "Свети Петър" във Ватикана, "Тадж Махал" в Индия, Великата китайска стена, Мачу Пикчу в Перу, "Църквата на спасителя на кръвта" в Санкт Петербург, площад Испания – един от символите на Рим, миланската катедрала "Дуомо", мостът "Голдън Гейт" в Калифорния и други атракции. 

Подкрепи Economic.bg