„Национална лотария“ и „Ню геймс“ ще бъдат извадени от КРИБ

Предложението е на зам.-председателя на конфедерацията Николай Вълканов, а основанието са откритите 700 млн. лв. неплатени такси към бюджета

„Национална лотария“ и „Ню геймс“ ще бъдат извадени от КРИБ

Снимка: Economic.bg/Архив

4643 ~ 1 мин. четене

Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията фирмите на г-н Божков да бъдат извадени като членове, каза в интервю за Nova Николай Вълканов. Става въпрос за „Национална лотария“ и „Ню геймс“, които оперираха двете основни лотарийни игри в България. Правителството обаче реши да одържави тази дейност, а Държавната финансова инспекция установи, че те не са внесли в Комисията по хазарта 700 млн. лв.

„За нас е важно какви хора членуват в конфедерацията“, каза Вълканов. „В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета и не плащат осигуровки на работниците си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали. В КРИБ членуват само фирми, които нямат задължения“, добави той.

По думите му изваждането на фирмите на Васил Божков така или иначе е трябвало да се случи по устав, тъй като обвиняемият бизнесмен има доказани 700 млн. задължения. „Този случай (публикуването на „паметната записка“ днес – бел. ред.) ме накара да взема това решение по-бързо. За нас е важно какви хора членуват в конфедерацията“, посочи още Вълканов.

„Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е правило – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се правят винаги в кабинета на конкретния министър. Няма нищо тайно“, каза още той. „По време на тези срещи винаги се спазва рамката на законността“, категоричен бе зам.-председателят на КРИБ.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg