Неочаквано си отиде Силва Зурлева

Все още не е ясна причината за нейната кончина, но вероятно се касае за нещастен случай

Неочаквано си отиде Силва Зурлева
Внезапно днес е починала известната журналистка и бизнес дама Силва Зурлева, съобщава „Труд“. Сигнал е подаден до Спешния център в 9,50 часа тази сутрин. На място в къщата й в с. Ковачевица оглед прави и екип от полицията.

Не е ясно още каква е причината за смъртта, дали падане по стълбите или предшестващ инфаркт. Знае се само, че се касае за нещастен случай, а не за насилие, казаха от полицията.

Зурлева бе дълги години директор на Нова телевизия.

Тя е филолог и журналист. Завършила е СУ „СВ. Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 г. започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. 

От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

Екипът на Economic.bg и списание "Икономика" поднася своите съболезнования на семейството и близките на г-жа Зурлева.
Коментари: 0