Nestle има амбиция да намали захарта в зърнените продукти с 40%

Компанията работи за ограничаването и на наситените мазнини

Nestle има амбиция да намали захарта в зърнените продукти с 40%
1012 ~ 2 мин. четене
Nestle обяви, че продължава да работи усилено за подобряване на продуктите си. Сред ангажиментите ѝ са намаляване на захарите в зърнените продукти с 40%, както и на наситените мазнини с 10%. На специално събитие днес в Борисовата градина Nestle обяви плановете си в сферата на корпоративната социална отговорност. 

„Ние вярваме, че нашата компания ще бъде успешна в дългосрочен план чрез създаване на стойност както за нашите акционери, така и за обществото. В продължение на 25 години на българския пазар ние инвестираме в силни и устойчиви програми в полза на хората.“, сподели изпълнителният директор на "Нестле България" Емануел Артур. 

„В продължение на 25 години Nestle ни показва, че се грижи за българското общество, като обръща внимание на всички обществено важни сфери. Nestle за Живей Активно! е позитивен пример, защото демонстрира спортът дава щастие и тръгва от игрите от ранна детска възраст. Именно затова е важно инициативата да получава подкрепата на всички нас и да обединяваме усилия в името на по-здраво общество.“, сподели Асен Марков, Главен секретар на Министерството на младежта спорта.

Nestle България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал. Компанията има 25 години устойчиво бизнес присъствие в България и 20 от тях посвещава на работа с и за младите хора в страната. Като част от инициативата „Компанията се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2018 г. компанията е осигурила възможност за работа, стаж или практика на над 550 млади хора до 30-годишна възраст. През 2019 г. Nestle България ще даде на нови 100 участника да се включат в събитията „Готовност за работа“ и ще осигури 50 места за работа, стаж или практика в Nestle България.
Коментари: 0