Антикорупционната комисия проверява и имоти на Валери Симеонов

Ще бъде проверен и хотел „Панорама“ заради изградени незаконни постройки

Антикорупционната комисия проверява и имоти на Валери Симеонов
1464 ~ 2 мин. четене
Върховната касационна прокуратура (ВКС) възложи на Антикорупционната комисия да провери сделки за имоти, закупени от дружеството „СКАТ” ООД, управлявано и представлявано от народния представител Валери Симеонов.

Вчера до главния прокурор Сотир Цацаров е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от „СКАТ“ ООД на нереално ниски цени. Описани са три сделки:
  • Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов право на строеж на апартамент с площ 80 кв. м в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;
  • Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31.35 кв. м. за сумата от 6 901.1 лв., при данъчна оценка 6 901.1 лв.;
  • Закупен  през 2008 г. от „СКАТ“ ООД, управлявано от В. Симеонов имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.
В рамките на проверката ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ“ ООД, управлявано от Симеонов е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Предметът на проверката ще обхване твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител Валери Симеонов.
Коментари: 0