Netflix спира достъпа чрез VPN

Потребителите ще гледат само филмите за тяхната територия

Netflix спира достъпа чрез VPN
272 ~ 1 мин. четене
Услугата за поточно видео Netflix планира да забрани използването на VPN (частна виртуална мрежа) за достъп до филми и сериали, които не са налични официално в съответната страна.  

За да могат да получат достъп до заглавия, достъпни извън пределите на дадена страна, някои от потребителите на услугата използват прокси, посочват от компанията.

Плановете им са в близките седмици хората, които използват услугата, използвайки прокси и други инструменти за заобикаляне на териториалното ограничение, да загубят тази възможност. 

Припомняме, че до скоро Netflix бе достъпна само в няколко държави, но сега услугата се предлага по целия свят. Тя вече е достъпна и в България. Въпреки това има потребители, които влизат в услугата през VPN, за да получат достъп до цялото съдържание, пише technews.bg.

Компанията работи върху това да предложи универсален каталог с видео до всички потребители по света, независимо от тяхното местоположение. Тогава напълно ще отпадне нуждата от ползване на VPN програми.

Netflix предоставя на потребителите един от най-популярните начини за гледане на телевизия, филми и сериали On-Demand (по желание). Приложението разполага с богати каталози с най-новите сериали и филми. Видео съдържанието може да бъде гледано на компютър, смарт телевизор, смартфон, Playstation4 или Xbox. 
Подкрепи Economic.bg