Нинова: Борисов се скри, защото няма ясен план за кризата

БСП са внесли ново искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание

Нинова: Борисов се скри, защото няма ясен план за кризата

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

2321 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят се скри от вашите въпроси и тревоги, тъй като няма ясен план за излизане от кризата. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по повод проваленото днес извънредно заседание на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за мерките, които правителството взима за борба с коронавируса.

"Правителството нямаше план в началото на кризата, по средата на кризата работят на принципа „проба-грешка“, а ние искаме ясен план от тук нататък. Не се отказваме от парламентарните механизми и внесохме отново искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание", каза Нинова.

Според нея държавата е абдикирала от задълженията си и грижата за хората. "Правителството през дните, в които тече кризата, създаде хаос, внушава Ви страх, разделя Ви и Ви остави на произвола на съдбата. Днес не пожела да дойде и да отговори на актуални въпроси и тревоги“, каза тя.

По думите ѝ хаосът и непостоянството създават у хората непредсказуемост и напрежение, а правителството създава стрес и не дава надежда и ясен път за излизане от кризата.

„Разделят Ви, настройват Ви едни срещу други, за да ви владеят“, каза Нинова и добави, че правителството се храни от тази раздяла и от страха.

„Не приеха нито едно предложение от нашия разумен, алтернативен план за хората“, обясни Нинова и даде примери с идеи на БСП. Тя поиска от правителството да представи ясен план за бъдещето.

Подкрепи Economic.bg