Nokian Tyres пуска приложение, което ще следи гумите на автомобила

Цифровата система за мониторинг на гуми ще събира данни в реално време

Nokian Tyres пуска приложение, което ще следи гумите на автомобила
Nokian Tyres разработва мобилно приложение, което ще информира шофьорите за нялягането и температурата на гумите. Системата Nokian Tyres Intuitu записва данните от гумите, използвайки IoT сензори, които са инсталирани в гумите. Те са независими един от друг и изразходват малко енергия. Сензорите се свързват в мрежа и изпращат идентификация и данни чрез приложението към мобилното устройство. Системата не изисква никаква модификация върху самия автомобил - само гуми със сензори и мобилно устройство. 

Първата версия на сензорите ще изпраща данни за налягането на гумите и тяхната температура, които ще бъдат предавани чрез приложението към мобилното устройство и облачно пространство за съхранение на данните. 

„Приложението предоставя на шофьорите спокойствие като ги информира за налягането и температурата на гумите, помагайки по този начин да се предотвратят повреди и предупреждавайки за възможни аномалии. Поддържането на гумите в добро състояние запазва машината в експлоатация, минимизира принудителното спиране, и други разходи свързани с повреди", казва Тони Силфверберг, ръководител отдел „Продажби и маркетинг“ в Nokian Tyres. 

След закупуване на гумите със сензори е необходимо да се инсталира приложението. Първоначално системата ще бъде налична за гуми на земеделски селскостопански машини, а на по-късен етап компанията планира да дигитализира цялата си продуктова гама. 

Цифровата система за мониторинг на гуми ще бъде представена на изложението Agritechnica през ноември 2019 г., продуктът ще бъде наличен за закупуване през 2020 г. 
Коментари: 0