Нов завод за авточасти ще заработи край Ловеч

Той ще се помещава в базата на спрелия работа \"Литекс Моторс\"

Нов завод за авточасти ще заработи край Ловеч
Край Ловеч отново започва автомобилно производство, но не на коли, а на авточасти. Немският автомобилен гигант VOSS Automotive подписа дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в рамките на „Баховица Индустриален парк" ЕАД, съобщават от областната управа. Освен промишлените съоръжения, немският инвеститор е наел и административната сграда, намираща се на територията на „Баховица Индустриален парк". Това е бившата база на "Литекс Моторс".

VOSS Automotive има над 65-годишна история и доказан опит в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в двигателите, охладителните, хидравличните и спирачни системи за пътнически и тежкотоварни автомобили. VOSS Automotive има заводи в цял свят - в Америка, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Полша и Германия, осигурявайки работа за повече от 6000 души.

Днес компанията предлага обширно портфолио от ефикасни системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки. Благодарение на експертизата си и постоянната комуникация с клиентите си, VOSS разработват и постоянно усъвършенстват продуктовите си линии с високотехнологични решения, отговарящи на най-високите съвременни стандарти за качество, ефективност и технологичност.

Новата фабрика в с. Баховица трябва да заработи през второто тримесечие на 2019 г. и ще е фокусирана изключително върху компоненти за леки автомобили. По предварителни данни, инвестицията ще разкрие 1000 нови работни места за специалисти от Ловеч и региона.
Коментари: 0