Ново нападение в Германия

Има един загинал и двама ранени

Ново нападение в Германия

Германски медии съобщават, че мъж е убил жена с мачете и е ранил двама други в центъра на германския град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг. Минути след това той е арестуван от полицията. Мъжът е 21-годишен сирийски бежанец, който търси убежище в страната и е бил известен на полицията, пише Spigel.

Действията на извършителят са предшествани от спор с жената пред дюнерджийница близо до автогарата. Вестниците Bild и Sueddeutsche Zeitung съобщиха, че причината за нападението в града на юг от Щутгарт не е ясна. Полицията в Ройтлинген не е дала повече подробности.

Нападението не носи отличителните белези на терористична атака, съобщиха полицията, предаде AFP.

„На този етап от разследването нищо не сочи това да е терористична атака“, съобщи полицията в югозападния град Ройтлинген. Извършителят на нападението, който е арестуван, е „има спор“ с жертвата и я е убил „с мачете“ преди да нарани друга жена и мъж, подчертават от полицията, цитирани от агенция „Фокус“.

Това е поредната атака, която идва само дни, след като в Германия 18-годишен младеж откри безразборна стрелба в ресторант и после в търговския център до него, отнемайки живота на 9 души.

Коментари: 0