Ново приложение помага на животни в беда

Приложението Help a Paw е разработено от българин и достъпно в AppStore и Google Play

Ново приложение помага на животни в беда

Снимка: Facebook/Help-a-Paw

2273 ~ 2 мин. четене
Загрижените за благосъстоянието на животните ще имат нов инструмент за общуване, така че да увеличат шансовете за оцеляването на ранените и болни видове. Приложението Help a Paw ще помогне на доброволците да комуникират по-ефективно, като им даде възможност да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и състоянието на животните. 

Help A Paw е разработено в България и е изцяло безплатно. То е достъпно за сваляне в AppStore и Google Play. Идеята за него се ражда преди няколко години покрай разработването на дипломен проект.„Преди време случайно попаднах сред голям кръг от хора във Facebook, които активно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше пострадало куче или котка, но не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ“, разказва създателят на Help a Paw Милен Маринов. По същото време той е трябвало да пише дипломната си работа и така му хрумва идеята да създе приложение, което да направи по-бърза и надеждна комуникацията между доброволците. 

Скоро след това се появява демо версията на Help A Paw за смартфоните iPhone, която печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат технологичната компания MentorMate подпомага разработката на мобилната версия за другата популярна мобилна платформа – Android. Следват още дълги месеци на довършване и изпипване на двете приложения, но в крайна сметка те вече са факт.

За новини покрай приложението можете да следите официалната Facebook страница на Help A Paw, чрез която също така можете да се свържете с автора и да се включите в бъдещото развитие на проекта, който е изцяло с отворен код (open source).
Подкрепи Economic.bg