Нужна е европейска армия и общо разузнаване

Необходими са твърди мерки срещу терористите и трафикантите, обяви Андрей Ковачев

Нужна е европейска армия и общо разузнаване

Снимка: Стоян Йотов

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

„Европа трябва да създаде обща европейска армия, с общо командване, общоевропейски служби по сигурност, общоевропейска разузнавателна и контраразузнавателна агенция.” Това заяви българският депутат от ЕНП Андрей Ковачев по време на пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург.

Ковачев призова за категорични действия за превръщането на Европа от чисто икономическа в политическа и военна сила. „Все още Европа не е възприемана сериозно в политически и военен аспект”, каза той.

Евродепутатът изтъкна ролята на единодействието между държавите членки. „Сама никоя страна не може да се справи по-добре със сегашните глобални предизвикателства.

Той се обяви за твърди мерки срещу трафикантите на хора и поддръжниците на терористичните организации – конфискация на активите, придобити от престъпна и терористична дейност, както и за подвеждане под съдебна отговорност на свързаните с тях лица.   

Ковачев подчерта, че европейската политика за развитие трябва да помага на страните от Африка и Близкия изток, за да имат перспектива хората там и да не бъдат мотивирани да тръгват към границите на ЕС.

„Страните, от които идват мигранти, подлежащи на връщане, трябва да приемат своите собствени граждани безусловно обратно.

Подкрепи Economic.bg