Няма загинали българи на борда на разбития край Москва самолет

Това съобщиха от Външно министерство

Няма загинали българи на борда на разбития край Москва самолет
980 ~ 1 мин. четене
На борда на самолета, който се разби днес в Подмосковието е нямало българи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Българското посолство в Москва е получило потвърждение от руските власти, че на борда не е имало българи. Президентът и премиерът на Република България изпратиха съболезнователни телеграми до Русия. 

Министър-председателят Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство и лично своите към всички, загубили близки в катастрофата.

„Новината за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. В този труден момент бих желал да предам чрез Вас на семействата и близките на загиналите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание“, посочва българският премиер в телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев.

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до държавния глава на Руската федерация Владимир Путин. 

„С огромно съжаление научавам новината за тежката катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на която са загинали пътниците и екипажът му“, пише държавният глава в своя адрес. Румен Радев изрази най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.

На борда на самолета е имало 71 пътници и екипаж. 
Подкрепи Economic.bg