Ню Джърси забранява на пияни да управляват дронове

Гласуването на ограничението е насрочено за понеделник

Ню Джърси забранява на пияни да управляват дронове

Продажбите на дронове в САЩ през 2017 г. за първи път достигнаха 1 млрд. долара. Същевременно обаче американският щат Ню Джърси подготвя забрана пияни хора да управляват дронове, пише агенция Reuters.

Събранието на Ню Джърси е планирано да гласува законопроект, одобрен от щатския Сенат, за забрана на управление на дрон в пияно състояние, както и за забрана неидентифицирани дронове да прелитат над затвори. Тази дейност също така ще бъде ограничена в дивата природа.

Гласуването трябваше да бъде направено в четвъртък, но беше отложено до понеделник поради тежката снежна буря в САЩ, която предизвика извънредно положение в Ню Джърси.

„Дронът на практика е като летящ миксер“, коментира 41-годишният Джон Съливан от Ню Йорк – кинематограф, който снима с дрон. Той добавя, че се противопоставя на управлението на дронове в пияно състояние, но също така се тревожи от прекалени регулации.

Разбиване на дрон в Белия дом през 2015 г. предизвика спор в американския Конгрес дали са нужни регулации за тези безпилотни летателни апарати.

Коментари: 0