Опашки за новия iPhone в Азия и Австралия, но не и в Лондон (снимки)

Появата им традиционно предизвиква еуфория сред феновете по целия свят

Опашки за новия iPhone в Азия и Австралия, но не и в Лондон (снимки)

Снимка: БТА

Новите смартфони на Apple – iPhone XS и XS Max, са вече официално по рафтовете на магазините в целия свят. Появата им на пазара, както всеки път, е съпроводена от традиционно дълги опашки. 

Медии и очевидци съобщават за струпвания от фенове, решили да се наредят първи на опашката – само и само да се доберат до заветния нов смартфон. Пред лондонския магазина на Apple на например още в 6 часа сутринта вече е имало около 25 души в очакване вратите да се отворят. Някои от тях дори са прекарали нощта там. Все пак опашката е значително по-малка от миналата година, пише CNBC.


Снимка: Twitter/@ArjunKharpal
 
Ситуацията в Сингапур обаче е съвсем различна. Снимки в социалните медии показват значително по-голямо струпване на стотици хора в очакване на новите устройства. 

Снимка: Twitter/@MatthewMohanCNA

Подобно е било положението и в Дубай. 

Снимка: Twitter/@AbsoluteGeeks

Както и в Сидни, Австралия. 


Снимка: Twitter/@CNET

Що се отнася до по-оскъдните опашки в Лондон, CNBC пише, че това не е непременно признак за слаб интерес от страна на феновете. Един от възможните факторите за това е, че миналата година имаше недостиг на новите устройства и хората бързаха да се запасят. Сега обаче няма такъв проблем и те нямат причина да са припряни. 

Също така на хоризонта през октомври се задава и iPhone XR – по-евтин, но достатъчно добре издържан откъм спецификации, а и идващ във повече цветови варианти. Тук трябва да се отбележат и критиките към Apple, че не предлага кой знае какви новости във флагманите XS и XS Max, но пък е запазила високите цени – подробност, която може да окаже влияние при крайния избор. 
Коментари: 0