Opel назначава 1400 нови служители до 2018 г.

Компанията е ще замени над 25% от персонала на завода Фигуеруелас в Сарагоса

Opel назначава 1400 нови служители до 2018 г.
204 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
През следващите четири години автомобилният производител Opel ще замени над 25% от персонала на завода Фигуеруелас в Сарагоса. Компанията планира да назначи над 1400 нови служители. Споразумението е част от плана за подмладяване на работната сила, изпълняван от Opel Espana с цел успешно посрещане на предизвикателствата на бъдещето. 
 
Новонаетите членове на екипа ще заемат позициите, освободени от родените в периода от 1954 до 1957 г., които междувременно ще получат частично пенсиониране. Проектът е част от споразумението с INAEM (Институт за трудова заетост на Арагон). Споразумението бе подписано от Луиза Фернанда Руди, президент на правителството на Арагон и Антонио Кобо, генерален директор на General Motors España

След като бъдат установени работните профили, INAEM ще поеме отговорността за процеса на подбор на кадрите и ще определи финалната група от кандидати. След това Opel ще осигури програма за обучение по теория и практика в завода за персонала избран от INAEM.  
 
Курсът ще има продължителност от 160 часа. След успешното му завършване, участниците ще получат официален сертификат за "Експерт по сглобяване на механични и електрически елементи и компоненти". Opel е поел ангажимент да осигури трудов договор на минимум 60 процента от участниците, които успешно завършат курса. 
 


Прилагането на активни политики за заетост и професионално обучение, свързани с пазарните изисквания, са сред основните инструменти на стратегията ориентирана към увеличаване на възможностите за заетост за следващите поколения, насочващи се към трудовия пазар. Това е фундаментална насока в сътрудничеството между  Opel и Института за трудова заетост на Арагон.  
 
Испанският завод е най-голямото производствено съоръжение от всички в групата на  Opel в Европа. Той е един от най-големите работодатели в Испания и до момента е произвел над 11.9 милиона автомобила от деня на отварянето си през 1982 година. Около 90 процента от производството се изнася, като основните му пазари са Обединеното Кралство, Германия, Италия и Франция. 
 
Заводът в Сарагоса играе ключова роля в сегашната продуктова офанзива на Opel, в рамките на която до 2018 година ще бъдат представени 27 нови модела и 17 нови двигателя. Opel достигна трета позиция на пазара на Испания през 2014 година с 66,700 регистрирани автомобила и пазарен дял от 7.8 процента. 
Коментари: 0