Оставането на работа на зам.-шефа на ДФЗ ускори оставката на Порожанов

Ясно и точно се разпоредих да бъде отстранен, а към днешна дата е на работа, заяви премиерът

Оставането на работа на зам.-шефа на ДФЗ ускори оставката на Порожанов

Снимка: Economic.bg

1348 ~ 1 мин. четене
Зам. - директорът на фонд "Земеделие" още е на работа и това ускори оставката Порожанов. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с днешната оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов, предаде "Фокус". 

"Никога не съм бързал да приемам или да настоявам за оставки , докато не се убедя. Но това, което ускори процеса, е, че след като ясно и точно се разпоредих за зам.-шефа на фонд "Земеделие" (Иванка Багдатова-Мизова), чийто телефон беше на един от сайтовете на къща за гости, да бъде отстранен, се оказа, че към днешна дата е на работа", каза още премиерът.

Борисов заяви категорично, че няма да прави компромис към никого, а нарушителите ще бъдат изправени пред закона. "Ако някой иска да си пази човек, аз съм разпоредил, където има нарушители, да си отговарят пред закона", подчерта той. 

Министър-председателят каза, че вече е ясно кой ще замести Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите. "Още утре ще извършим смяната, но първо ще уведомя коалиционните партньори и съответно човека", посочи Борисов. 
Коментари: 0