83% от тийнейджърите в САЩ имат iPhone

С всяка изминала година младежите, притежаващи устройство на Apple, се увеличават

83% от тийнейджърите в САЩ имат iPhone
896 ~ 1 мин. четене
Рекордните 83% от американските тийнейджъри притежават iPhone, показва проучване на Piper Jaffray, което се провежда веднъж на половин година сред ученици от средните училища в САЩ. Този път са анкетирани 8000 младежи - приблизително 54% мъже и 46% жени със средна възраст 16.3 години.

Освен че огромна част от американските тийнейджърите вече разполагат с някой от моделите смартфони на Apple, проучването е показало, че 86% от притежателите на устройство на тази марка възнамеряват да си купят следващ модел iPhone.

Изследването показва, че делът на младежите в САЩ, които притежават и искат да притежават iPhone се величава с всяка следваща година. Например, през 2016 г. тийнейджърите със смартфона на Apple са били 75%.

Популярността на iPhone сред тийнейджърите е добър знак за Apple, тъй като много от тях могат да се придържат към iPhone и когато пораснат. Тийнейджъри също така се превръщат в устойчива екосистема на Apple, тъй като още в ранна възраст свикват с услуги като iMessage, Apple Music и iCloud, както и аксесоари като AirPods и Apple Watch.

Проучването е установило, че 27% от американските тийнейджъри притежават „умен“ часовник, докато 22% от анкетираните планират да купят Apple Watch през следващите шест месеца. За сравнение, преди една година 20% от тийнейджърите са заявявали, че планират да купят Apple Watch през следващите шест месеца.
Коментари: 0