„Отказът на ГЕРБ да внесат в ЕК плана за възстановяване е саботаж“

Управляващите се опитват да прикрият своя провал с решението си, посочи Иванов

Христо Иванов, председател на „Демократична България“:

„Отказът на ГЕРБ да внесат в ЕК плана за възстановяване е саботаж“

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

Ключова задача в краткосрочен план за страната е да стартираме процедурата по плана за възстановяване и устойчивост. Отказът на ГЕРБ да внесат в администрацията на Европейската комисия изготвения план е саботаж. Това заяви председателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на встъпителните думи на политическата сила в първото заседание на новия парламент.

Национален план за възстановяване

Предложихме заедно да работим по плана за възстановяване, Искахме това да не се случва в кабинета на администрацията, а по един прозрачен начин, който да включва всички заинтересовани страни. Ръката, която бе протегната, бе отказана“, обяви Иванов.

Той посочи, че управляващите се опитват да прикрият своя провал с решението си, защото „Ви е страх, че планът ще срещне много критики от страна на Европейската комисия“.

Иванов обяви още, че „Демократична България“ е внесла в деловодството на 45-ото Народно събрание изменения в закона за съдебната власт, с които се закриват специализираните съдилища и прокуратура, КПКОНПИ и пакет от изменение в Изборния кодекс – подобни на тези, оповестени минути по-рано първо от „Има такъв народ“.

"Не ни е страх от нови избори, но смятам, че трябва да работим по тези приоритети", допълни Иванов.

Коментари: 0