Печалбата на Samsung връща спомена за фиаското с Galaxy Note 7

Преди 3 години компанията пострада от експлоадиращи батерии, сега проблем е огъващият се Galaxy Fold

Печалбата на Samsung връща спомена за фиаското с Galaxy Note 7

Снимка: БТА

396 ~ 1 мин. четене
Оперативната печалба на Samsung е паднала с 60% през първото тримесечие, защото южнокорейската технологична компания пострада от забавения старт на огъващия се смартфон Galaxy Fold и намаление в търсенето на памет чипове.

Най-големият производител на смартфони в света съобщи за оперативна печалба от 6.2 трлн. вона ($5.3 млрд.) за първото тримесечие, в сравнение с 15.6 трлн. вона (13.4 млрд. долара) година по-рано. 

Продажбите за трите месеца, приключили през март, падат с около 14% до 52,4 трлн. вона (45 млрд. долара). 

Акциите на Samsung загубиха около 1% от стойността си в сутрешната търговия в Сеул, съобщава CNN.

Samsung отдаде спада на приходите на застоя на световния пазар на смартфони и забавяне в търсенето на чипове. 

Оперативната печалба за последното тримесечие е най-ниската от края на 2016 г., когато компанията преживя фиаското с Galaxy Note 7. Милиони от тези устройства трябваше да бъдат изтеглени заради експлозия на батерии.

Мрачният доклад за приходите идва седмица, след като Samsung обяви, че забавя пускането на своя дългоочакван сгъваем смартфон. Няколко души, които бяха получили Galaxy Fold за предварителен преглед, съобщиха за дефектни екрани, които се чупят след премахването на защитния филм на Fold.

Днес компанията обяви, че анализира върнатите от рецензенти Galaxy Fold устройства и е установила, че увреждането е „поради приложена сила“ към дисплея близо до горната и долната част на мястото на сгъване на телефона - област, където екранът е по-малко защитен. Компанията твърди, че се опитва да реши проблема, но също така изглежда, че прехвърля част от вината върху това как рецензентите са използвали телефона.
Коментари: 0