Петър Москов ще прави дясна консервативна партия

Сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента, заяви бившият здравен министър

Петър Москов ще прави дясна консервативна партия

Снимка: Economic.bg

1296 ~ 1 мин. четене

Бившият здравен министър Петър Москов обяви намерението си да създаде консервативна десница. Според него партията на Валери Симеонов и новата формация е алтернатива и смислено политическо бъдеще на България.

„Харесвам хъса и енергията на Валери Симеонов. В него виждам енергия за промяна, без да съм съгласен с голяма част от нещата, които иска да направи. В голяма част от членовете на мнозинството виждам желание да мине времето”, коментира Москов.

Той е категоричен, че сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента, няма ясни цели за промени на публичните системи, изглежда хаотично и бива подмятано на ляво и на дясно. Бившият здравен министър обясни още, че социализмът не може да бъде алтернатива на нищо, а носи само икономическа разруха и обществен упадък. 

Петър Москов смята още, че оставките на тримата министри след трагедията в Своге са били "несправедлива нужда от промяна за отпушване на винтила".

Относно идеята за нова здравна застраховка, той каза, че е несериозно да се коментира без да има разписан проект и сериозна идея. „Ако целта е да се увеличава здравната вноска, това е дълбоко погрешно и значи абдикиране на държавата от здравеопазването и нахранване на лобитата", допълни той.

По темата за делото за ваксините Москов уточни, че такова няма. По думите му в обвинителния акт няма никакво съмнение, че са приложени качествени ваксини, а делото се касае до това правилно ли Министерски съвет е внесъл ДДС за тези ваксини.

Подкрепи Economic.bg