Пламен Георгиев отказа да обясни оставката си

От април досега вече бившият председател на КПКОНПИ беше в отпуск, а срещу него се води прокурорско разследване

Пламен Георгиев отказа да обясни оставката си

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

868 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев отказа да обясни пред Народното събрание причината за подадената от него оставка. Той присъства в пленарната зала, но предпочете да стои тихо на последния ред, вместо да обясни пред народните представители защо подава оставка.

Опозицията многократно поиска Георгиев да застане на трибуната и да говори, но това не се случи. Въпреки това управляващото мнозинство гласува той да напусне Антикорупционната комисия. „За“ проекторешението гласуваха 120 народни представители, „против“ – 3 и „въздържали се“ - 3.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков заяви, че управляващите се подиграват на българските граждани. "Подигравате се на абсолютно всички, които са извън тази зала", посочи Зарков. "Не бързайте да си ходите. Два месеца имате да почивате оттук нататък", каза Зарков по повод бързането на управляващите да освободят Георгиев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че няма нужда Пламен Георгиев да се изказва, тъй като оставката е "лично волеизявление" и няма нужда от обяснения.

Припомняме, че Пламен Георгиев беше намесен в скандала „апартаментгейт“, като при него има реални съмнения за незаконни действия, злоупотреби и документни измами, докато при повечето от другите участници в мащабния скандал по-скоро става въпрос за търговия с влияние.

От април досега Георгиев беше в отпуск. Срещу него се води прокурорско разследване.
Подкрепи Economic.bg