План Б - Отлагане на Brexit с два месеца

Британският премиер обаче все още се надява да договори промени в споразумението

План Б - Отлагане на Brexit с два месеца

Тереза Мей на срещата в Шарм-ел-Шейх

Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей обмисля план, съгласно който излизането на Великобритания от Европейския съюз ще бъде отложено за срок до два месеца, съобщи британският в. Телеграф.

Представители на правителството на Обединеното кралство са изготвили редица варианти за напускане на Европейския съюз, които бяха разпространени през уикенда, в опит да се избегнат оставките на министри в случай на напускане на блока без сделка.

Тези възможности включват отправяне на официално искане до Брюксел да отложи Brexit, ако Мей не може да осигури сделка до 12 март, съобщава вестникът, без да цитира източници.

По-рано вчера Мей отложи гласуването в парламента по сделката й за Brexit за 12 март - само 17 дни преди Великобритания да напусне ЕС официално - 29 март 2019 г.

Тъй като кризата с Brexit се разраства и няколко нейни депутати подадоха оставки, тя обяви, че голямото гласуване няма да се проведе тази седмица, както се очакваше. Парламентът все още ще има серия от вотове за Brexit в сряда, но самата сделка на Мей няма да се гласува до 12 март.

На път за срещата на високо равнище между ЕС и Близкия изток в Шарм-ел-Шейх в Египет Мей каза, че е близо до привеждането на промени в споразумението, което да удовлетвори възраженията, но се нуждае от време за срещи с европейски лидери, което означава, че няма да бъде готова тази седмица.
Коментари: 0