Плевнелиев ще проведе консултации с още две партии

Конституционният съд излезе с решение, че той не може да насрочи нови избори

Плевнелиев ще проведе консултации с още две партии
172 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи на Патриотичен фронт и Български демократичен център - Народен съюз на 23 ноември, съобщи пресцентърът на държавния глава.

На 23 ноември 2016 г., в 11.30 часа на "Дондуков" 2, президентът Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Патриотичен фронт. В 14.00 часа президентът Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Български демократичен център - Народен съюз.

За 24 ноември, четвъртък, са предвидени консултациите на държавния глава с парламентарните групи на АБВ и АТАКА.

Дотук Плевнелиев разговаря с ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок. Резултатът от срещите сочи, че никоя от парламентарните формации не иска да получи мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

Междувременно Конституционният съд излезе с решение, че Плевнелиев не може да насрочи нови избори. Разпускането на парламента и свикването на вот за нов трябва да стане с един акт, а сегашният президент няма право да го направи в последните три месеца от мандата си.

Подкрепи Economic.bg